Gezond leven

CM is niet alleen een ziekenfonds maar ook een gezondheidsfonds, bekommerd om je gezondheid. Voldoende bewegen, evenwichtige voeding, voldoende slaap en niet roken zetten je alvast op het goede spoor.

Een evenwichtige en gezonde voeding is van groot belang. CM geeft je graag een duwtje in de rug om gezonde voedingsgewoonten aan te leren en vol te houden.

Lees meer

Een gezonde levensstijl vraagt om een gezonde mix van bewegen, staan en zitten, waarbij je het grootste deel van de dag licht intensief beweegt.

Lees meer

Stress kan een positieve invloed hebben maar iedereen loopt zichzelf ook wel eens voorbij. Regelmatig onthaasten en zich ontspannen is zeker geen overbodige luxe. 

Lees meer

Hoe leer je het roken af? Hoe leer je goede slaapgewoontes aan? En hoe kun je veilig vrijen of zonnen? Gewoontes aanpassen, is niet altijd even gemakkelijk.

Lees meer

Hoe voorkom je rugpijn, tandbederf en gehoorschade? Wat is de functie van de bekkenbodem? En welke fabeltjes doen de ronde over menstruatie? 

Lees meer

Een ongeval zit vaak in een klein hoekje. Met de nodige voorzorgen voorkom je brandwonden, CO-vergiftiging, valpartijen en ongelukken tijdens het klussen.

Lees meer

Zwangere vrouwen en kersverse ouders worden geconfronteerd met nieuwe gevoelens, gewaarwordingen en vragen. Heerlijk, maar ook wel een beetje spannend.

Lees meer

Alle ouders vragen zich wel eens af of ze het wel goed aanpakken. Er bestaat echter geen enkele succesformule. Ieder kind is tenslotte anders. Enkele thema's in de kijker.

Lees meer