HomeCM-dienstverlening bij hospitalisatieNaar het ziekenhuis

Na je ontslag uit het ziekenhuis

Klaar om het ziekenhuis te verlaten?

  • In principe beslist de arts wanneer je het ziekenhuis mag verlaten. Maar je bent vrij om te gaan wanneer je wil. Vertrek je tegen het advies van je arts in, dan moet je een document ondertekenen dat je dat op eigen risico doet.
  • Laat voor je vertrek indien nodig een getuigschrift invullen voor je werkgever, vakbond of school. En ook een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid zodat je je ziekte-uitkering tijdig en correct kunt aanvragen.
  • Wil je verder herstellen in een hersteloord? Dien dan tijdig je aanvraag in via de sociale dienst van het ziekenhuis. Zo vermijd je een lange wachttijd.
  • Heb je thuis hulp nodig? Weet je niet op welke sociale en financiële voorzieningen je aanspraak maakt? Een antwoord op veelgestelde vragen vind je op www.cm.be/thuiszorg. De medewerkers van de dienst Maatschappelijk Werk helpen je graag verder. 
  • Ongeveer twee maanden na je ontslag uit het ziekenhuis ontvang je de factuur. Leg die voor aan je ziekenfonds alvorens te betalen. CM-medewerkers kijken je factuur na en geven uitleg. Bij problemen kan de dienst Ledenverdediging je factuur betwisten bij het ziekenhuis.