HomeGezond leven

Leefgewoonten

Hoe leer je het roken af? Hoe leer je goede slaapgewoontes aan? En hoe kun je veilig vrijen of zonnen? Gewoontes aanpassen, is niet altijd even gemakkelijk.

Minder zitten

Lang stilzitten kan leiden tot lichamelijke en mentale klachten. Heel wat tips zetten je op weg om minder te zitten en meer te bewegen.

Lees meer

Slapen

Goed en voldoende slapen is belangrijk voor een goede gezondheid. En beter slapen kun je leren. CM helpt je alvast op weg naar een betere en gezondere slaap.

Lees meer

Stoppen met roken

Succesvol stoppen met roken vraagt een goede voorbereiding en heel wat motivatie. Wees vooraf alert voor mogelijke hindernissen en hoe je ermee zult omgaan.

Lees meer

Opletten met cannabis

Volgens sommigen is een joint niet schadelijker dan een gewone sigaret. Dit klopt niet. Zowel op korte als lange termijn zijn er risico's verbonden aan joints.

Lees meer

Veilig vrijen

Veilig vrijen en voorbehoedsmiddelen helpen om ongewenste zwangerschap en besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) te voorkomen.

Lees meer

Veilig zonnen

Onbeschermd en/of te lang in de zon blijven, verhoogt de kans op vervelende en soms ernstige gevolgen op korte en lange termijn. Zich beschermen is de boodschap.

Lees meer

Gokproblemen voorkomen

Als je wil gokken, is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat de 'winst' enkel bepaald wordt door het toeval en dat je zelf geen invloed hebt op het resultaat.

Lees meer