HomeGezond leven

Lichaam

Hoe voorkom je rugpijn, tandbederf en gehoorschade? Wat is de functie van de bekkenbodem? En welke fabeltjes doen de ronde over menstruatie? 

Bekkenbodem

De bekkenbodem heeft een belangrijke functie. Je hebt er dus alle belang bij om je bekkenbodem te verzorgen en regelmatig bekkenbodemoefeningen te doen. 

Lees meer

Haar

Gezond leven en evenwichtig eten, is de basis om je haar gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om een goede shampoo te gebruiken en regelmatig naar de kapper te gaan.

Lees meer

Huid

Een heerlijk geurende bodylotion is fijn om te gebruiken. Maar zijn dag- en huidcrèmes nuttig? Of zijn ze louter big business? En mogen we geloven wat de reclame belooft?

Lees meer

Intieme hygiëne

Over intieme hygiëne doen heel wat verhaaltjes de ronde waarvan je niet weet of je ze moet geloven. Was je je het best met of zonder zeep? En wat als je pijn of jeuk hebt?

Lees meer

Menstruatie

Vrouwen menstrueren gemiddeld 38 jaar lang eens per maand. Voor sommigen zijn maandstonden geen pretje; anderen hebben er helemaal geen last van.

Lees meer

Ogen

Het oog zit knap in elkaar maar is ook erg gevoelig. Om scherp te blijven zien, diepte waar te nemen en problemen te vermijden is een goede oogzorg belangrijk.

Lees meer

Oren

Gehoorschade brengen we vaak onszelf toe door de oren langdurig te teisteren met veel te luide geluiden. Voorkomen is de boodschap want de schade is niet te herstellen. 

Lees meer

Rug

Rug

Tachtig procent van de Belgen krijgt ooit af te rekenen met rugklachten. Onder meer door een goede houding kunnen heel wat klachten worden voorkomen.

Lees meer

Tanden

Met een goede mondhygiëne hou je je gebit in perfecte staat. Voeg daarbij de juiste eetgewoonten en een regelmatig bezoek aan de tandarts en je behoudt een stralende glimlach.

Lees meer