HomeGezond leven

Omgeving

Een ongeval zit vaak in een klein hoekje. Met de nodige voorzorgen voorkom je brandwonden, CO-vergiftiging, valpartijen en ongelukken tijdens het klussen.

Brandwonden voorkomen

De meeste brandwonden worden thuis opgelopen en vooral kinderen zijn er het slachtoffer van. Met enkele eenvoudige maatregelen kan je het gevaar verminderen. 

Lees meer

CO-vergiftiging voorkomen

Koolstofmonoxide (CO) is een giftig gas, dat kleurloos, reukloos en smaakloos is. Een slecht werkende kachel of geiser is vaak de oorzaak van CO-intoxicatie.

Lees meer

Voorzichtig met hormoonverstoorders

Let op met hormoonverstorende stoffen. Want er is een sterk vermoeden dat ze bijdragen tot een aantal gezondheidsproblemen.

Lees meer

Luchtvervuiling in huis

Luchtvervuiling buitenshuis, kennen we allemaal. Minder bekend is het belang van een goede luchtkwaliteit binnenshuis. Een groot deel van onze tijd brengen we immers binnen door.

Lees meer

Vallen voorkomen

De gevolgen van een val beperken zich vaak tot schaafwonden of blauwe plekken. Maar bij ouderen hebben ze vaak een ernstige impact op hun levenskwaliteit.

Lees meer

Veilig klussen

Doe-het-zelven is populair. Maar heel wat ongevallen die thuis gebeuren zijn te wijten aan onveilig werken. Met enkele vuistregels zijn deze ongevallen makkelijk te vermijden.

Lees meer

Veilig tuinieren

Tuinieren is aangenaam, maar houdt ook een risico in. Want het gebruik van tuingereedschap kan ongevallen veroorzaken. Vooral gereedschap met een motor is gevaarlijk.

Lees meer