HomeSelfservice

Documenten bestellen

Bestel tijdig documenten voor het buitenland. Zorg er ook voor dat je thuis steeds een aangifte arbeidsongeschiktheid hebt.

Wil je als CM-lid bepaalde documenten thuis ontvangen? Maak hier je keuze en volg de verdere instructies.

Info

  • Reisdocumenten vraag je het best minstens een week voor je afreis aan.
  • Als zelfstandige hoef je geen document voor Algerije en Marokko aan te vragen.
  • Om je visum aan te vragen voor Cuba, Iran, Rusland en Wit-Rusland heb je een bewijs nodig dat je verzekerd bent tegen medische kosten. Voor kinderen en jongeren met kinderbijslag kan je dit aanvragen bij je ziekenfonds. Anderen kunnen dit bewijs verkrijgen bij hun verzekeraar.
  • Bestel je tegelijkertijd verschillende documenten? Mogelijk worden de bestellingen apart verstuurd en ontvang je het ene document vroeger dan het andere. Gele klevers worden altijd apart verstuurd.
  • Bevestig een gele klever op elk doktersbriefje of document dat je aan CM bezorgt. Lees meer over de terugbetaling van ziektekosten
  • Aangifte arbeidsongeschiktheid: Stuur het formulier gefrankeerd en onder gesloten omslag (met vermelding 'Aangifte arbeidsongeschiktheid') naar de adviserend arts van je ziekenfonds. De poststempel geldt als datum van aangifte. Het ingevulde attest kun je ook afgeven aan de adviserend arts tegen ontvangstbewijs. Maar deponeer je aangifte nooit in een CM-brievenbus of in het CM-kantoor.

Voor de ziekteverzekering

Bij verblijf in het buitenland

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen


Gele klevers

Vraag gele klevers aan voor jou en je gezinsleden. Breng er een aan op elk doktersbriefje of ander document dat je aan CM bezorgt.

Bestel

EZVK aanvragen

Vraag de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) aan voor jou en je gezinsleden voor je op vakantie vertrekt.

Bestel