CM. Jouw gezondheidsfonds.


Nieuwsflashes


  • CM-diensten en -voordelen. Een nieuw jaar betekent ook enkele nieuwigheden in het ruime pakket CM-diensten en -voordelen. Een overzicht van de wijzigingen die ingingen op 1 januari. Lees meer

  • CM-bijdrage 2020. Betaal jij jouw ledenbijdrage via domiciliëring? Dan wordt je betaling automatisch geregeld in januari. Lees meer over de CM-bijdrage 

  • Geneesmiddelenvoorschrift. Vanaf 1 februari mogen apothekers geen voorschriften meer aanvaarden, die opgemaakt zijn op het oude model. Lees meer

  • Regionaal nieuws

Leef wordt fragiel


Het leven is soms kwetsbaar. Dat weet pijnpatiënte Fien maar al te goed. Maar het belet haar niet om haar eerste stappen op het podium te zetten, zo blijkt uit het gezondheidsmagazine Leef. Ook zangeres Mira weet dat het kan stormen in het leven na het verlies van haar ongeboren dochter.

Daarnaast vertellen de jongeren van de sociaal-inclusieve circusschool Circus Zonder Handen dat samen salto’s maken een warme omgeving kan creëren voor wie dat het meest nodig heeft. 

Voor Marlow mag het allemaal wat minder voorzichtig. Hij bewijst dat ‘risicovol spelen’ ook goed kan zijn voor kinderen. 

CM-diensten en -voordelen


Als CM-lid betaal je een voordelige ledenbijdrage. In ruil kun je rekenen op een professionele dienstverlening en een brede waaier aan CM-diensten en -voordelen. 

Dit diensten- en voordelenpakket komt bovenop de rechten die je hebt via de verplichte ziekteverzekering. Het is er voor jong en oud, ziek en gezond, actief en niet-actief. 

CM-verzekeringen


Het CM-Hospitaalplan komt tegemoet in de kosten van je hospitalisatie, de voor- en nazorg en de ambulante zorg bij bepaalde ernstige ziekten. 

CM-Hospitaalfix en Fix Extra geven een vaste vergoeding per hospitalisatiedag.

Het CM-MediKo Plan beschermt je tegen hoge medische kosten buiten het ziekenhuis zoals orthodontie, tandprothesen, brillenglazen en hoorapparaten. Bovendien krijg je voor diverse verstrekkingen 75% van het remgeld terugbetaald.

CM-Zorgkas


CM-Zorgkas brengt de Vlaamse sociale bescherming in de praktijk. Ze staat in voor de zorgbudgetten, de tegemoetkoming voor mobiliteitshulpmiddelen en de tegemoetkoming voor zorg in een centrum.

Elk jaar betaal je daarvoor een zorgpremie. Zo help jij om de levenskwaliteit te verbeteren van meer dan 300.000 zorgbehoevenden.