Het Oprechte Vraagteken

CM lanceert het Oprechte Vraagteken


De vraag ‘hoe gaat het’ is geëvolueerd naar een beleefde begroeting. Mensen zeggen niet altijd hoe ze zich voelen. Daarom lanceert CM een nieuw leesteken. Vraag hoe het écht gaat met het Oprechte Vraagteken.

Psychische problemen


Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat is normaal, het hoort bij het leven. Het kan leiden tot klachten zoals slaapproblemen, stress of veel piekeren. 

Als deze klachten langdurig aanhouden en ze het dagelijks functioneren beperken, is er sprake van een psychische aandoening. Enkele veelvoorkomende zijn burn-out, depressie, angststoornissen en alcoholmisbruik.

Rol van de omgeving


Het is belangrijk om er te zijn voor iemand uit je omgeving. Maar hoe herken je dat iemand psychische problemen heeft? Wat kan je zelf doen en vanaf wanneer is het raadzaam professionele hulp in te schakelen? 

Raadpleeg de info op onze website of neem deel aan een van onze infosessies.

CM-tegemoetkoming psychotherapie


De ziekteverzekering betaalt psychologische sessies terug, gegeven door een klinisch psycholoog of klinisch orthopedagoog. En CM komt tegemoet in psychotherapie bij therapeuten die een overeenkomst hebben afgesloten met CM.

Agenda


CM organiseert heel wat infosessies 'Waarom praten belangrijk is' en Cafés Soirées 'Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg'.

Alle concrete informatie vind je in de agenda.