HomeWat te doen bij?Ouder worden

Hoe zorg je voor voldoende financiële middelen?

De overgang naar het pensioen zorgt meestal voor een verlies aan middelen. Bovendien is het vrijwel zeker dat naarmate je ouder wordt, je medische kosten groeien.

Voor mensen met een laag inkomen of hoge medische uitgaven, werkte de ziekteverzekering meerdere regelingen uit om de medische kosten te beperken. Als je kiest voor een zorgverlener die geconventioneerd is, ben je alvast zeker dat hij geen supplementen aanrekent. Welke zorgverleners geconventioneerd zijn, kun je hier opzoeken.

Ook als je in een thuiszorgsituatie terecht komt, heb je snel meer kosten. Er bestaan diverse tegemoetkomingen om die te helpen compenseren. Bij vragen staat de dienst Maatschappelijk Werk van CM voor je klaar. Samen met jou zoekt de dienst naar de meest aangewezen hulp.

Verder stijgt met de leeftijd het risico op een ziekenhuisopname. Daarom doe je er goed aan om, als je er nog geen hebt, een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Het CM-Hospitaalplan is alvast een goede en betaalbare keuze.
Controleer na een ziekenhuisopname altijd je ziekenhuisfactuur. Voor verduidelijking kun je terecht bij de CM-consulent. Indien nodig, verwijst hij je door naar de dienst Ledenverdediging.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen