Ziekte en behandeling

Wat kun je zelf doen als je ziek bent en wanneer is een doktersbezoek aangewezen? Hoe ga je het best om met geneesmiddelen? Welke vaccins zijn aanbevolen? En welke zorgverleners zijn geconventioneerd en respecteren de afgesproken tarieven?

Alfabetisch overzicht van een tweehonderdtal aandoeningen. Hoe worden ze veroorzaakt? Welke zijn de symptomen? Wat kun je zelf doen?

Lees meer

In onze module vind je onder meer of zorgverleners al dan niet geconventioneerd zijn. Maar wat betekent dit concreet? 

Lees meer

In ons land zijn de rechten van de patiënt wettelijk vastgelegd. Ze omvatten acht items en zijn van toepassing voor zorgverleners.

Lees meer

In een elektronisch patiëntendossier worden je medische gegevens digitaal bewaard. Zorgverleners mogen ze delen indien je je toestemming gaf.

Lees meer

Een kleine prik kan heel wat narigheid voorkomen. Vaccins zijn geneesmiddelen om infectieziekten te voorkomen. Ze zijn veilig en hebben nauwelijks bijwerkingen. Beter voorkomen dan genezen dus.

Lees meer

Welke medicatie heb je het best in huis? Waar moet je op letten als je geneesmiddelen gebruikt? En zijn generische geneesmiddelen oké?

Lees meer

Gezondheidsinformatie vind je overal. Naast nuttige info verschijnen er soms verkeerde adviezen. Hoe weet je wat je mag geloven en wat niet?

Lees meer

In de apotheek kan je diverse zelftesten aankopen, waarmee je zelf een gezondheidsprobleem kan opsporen en aanpakken.

Lees meer

Vroegtijdige zorgplanning

Vroegtijdige zorgplanning is nadenken over jouw wensen en voorkeuren voor jouw toekomstige zorg, en erover spreken met naasten en zorgverleners.

Lees meer