HomeGezond levenKindMondhygiëne kinderenMateriaal

Ziekte en behandeling


Wat kun je zelf doen als je ziek bent en wanneer is een doktersbezoek aangewezen? Hoe ga je het best om met geneesmiddelen? Welke vaccins zijn aanbevolen? En welke zorgverleners zijn geconventioneerd en respecteren de afgesproken tarieven?

Klachten en ziekten

Alfabetisch overzicht van een tweehonderdtal aandoeningen. Hoe worden ze veroorzaakt? Welke zijn de symptomen? Wat kun je zelf doen?

Lees meer

Zorgverleners

In onze module vind je onder meer of zorgverleners al dan niet geconventioneerd zijn. Maar wat betekent dit concreet? 

Lees meer

Kwaliteit van zorg

Als patiënt heb je recht op de beste zorg. Verschillende organisaties meten daarom de kwaliteit van zorg en maken hun resultaten bekend. 

Lees meer

Mijn rechten als patiënt

In ons land zijn de rechten van de patiënt wettelijk vastgelegd. Ze omvatten acht items en zijn van toepassing voor zorgverleners.

Lees meer

E-patiëntendossiers

In een elektronisch patiëntendossier worden je medische gegevens digitaal bewaard. Zorgverleners mogen ze delen indien je je toestemming gaf.

Lees meer

Vaccinaties

Een kleine prik kan heel wat narigheid voorkomen. Vaccins zijn veilig en hebben nauwelijks bijwerkingen. Beter voorkomen dan genezen dus.

Lees meer

Geneesmiddelen

Welke medicatie heb je het best in huis? Waar moet je op letten als je geneesmiddelen gebruikt? En zijn generische geneesmiddelen oké?

Lees meer

Betrouwbare info

Gezondheidsinformatie vind je overal. Naast nuttige info verschijnen er soms verkeerde adviezen. Hoe weet je wat je mag geloven en wat niet?

Lees meer

Zelftesten

In de apotheek kan je diverse zelftesten aankopen, waarmee je zelf een gezondheidsprobleem kan opsporen en aanpakken.

Lees meer