HomeVoordelenThuiszorgHulp aan huis

Dienstencheques

Een aantal diensten kun je betalen met dienstencheques. Die diensten staan in voor het schoonmaken van de woning, wassen en strijken, boodschappen doen, occasionele naaiwerken of maaltijden bereiden.

Wat te doen?

Je kunt cheques aankopen bij Sodexo Pass Belgium, Pleinlaan 15, 1050 Brussel, tel. 02 547 54 95 of via www.dienstencheques-vlaanderen.be of www.dienstencheque.brussels.

Per jaar per gebruiker kun je maximaal 500 cheques kopen.

  • Voor de eerste vierhonderd betaal je 9 euro.
  • De volgende honderd kosten 10 euro per stuk.

Het aantal cheques per gezin wordt beperkt tot duizend cheques (800 aan 9 euro en 200 aan 10 euro). 

Eenoudergezinnen, personen met een handicap, ouders van minderjarige kinderen met een handicap en ouderen met een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood kunnen tweeduizend cheques per jaar bestellen.

Je dienstencheques kun je inbrengen voor de belastingen. De belastingvermindering is afhankelijk van je woonplaats (Vlaanderen of Brussels Hoofdstedelijk Gewest).

Goed om te weten

  • Informeer welk systeem het voordeligst is in jouw situatie. Poetshulp via dienstencheques is namelijk niet altijd goedkoper dan gewone poetshulp.
  • Ook als je geen belastingbrief ontvangt, kun je dienstencheques inbrengen. Vraag daarvoor een belastingbrief aan bij je lokaal belastingkantoor en voeg er het fiscaal attest van de dienstencheques bij.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen